Erdély Erdély Erdély

Öt felejthetetlen napot töltöttek tanulóink Erdélyben, a Határtalanul program keretében 2019. március 12 -16 között. A szakmai programokkal is színesített kiránduláson 40 erdész tagozatos diák - a 12. erdész osztály tanulói kiegészülve alacsonyabb évfolyamos, 10-11-es társaikkal - vett részt négy tanáruk kíséretében. Bejárták Erdély nagy részét, a déli tájakról indulva Aradon, Déván és Csíkszeredán át Kolozsvárig tartott az útjuk.

A hegyek, erdőségek, vagy akár az ivói vadaspark a csoport számára nem csupán csodálatos látnivalókat, hanem szakmai élményeket is jelentettek, különösen a Békés szoros dobogtatta meg az erdész szíveket.

Déván meglátogatták a Böjte Csaba atya, ferences rendi szerzetes által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekotthonát, találkoztak az ott élő, gondozásba vett árva gyerekekkel, Aradon megkoszorúzták az aradi vértanúk emlékművét.

A Határtalanul pályázat lehetőséget biztosít partneriskolai kapcsolatok kialakítására is. A csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola diákjai és tanárai örömmel fogadták a magyar vendégeket. Különleges élményt jelentett megtekinteni a házigazdák március 15-ei megemlékezését, amely mindenki számára szívbemarkoló volt.

Bár az út gondosan megtervezett forgatókönyv szerint zajlott, mégis sikerült több olyan megállót is a programba becsempészni, amely eredetileg nem volt tervben, így tovább színesedett az amúgy is tartalmas kirándulás.

A folytatás áprilisban lesz, a hónap utolsó hetében a partneriskola erdész tagozatának diákjai és tanárai érkeznek hozzánk Barcsra, a Dráva Völgyébe.